Benjamin Mason

Korea-veteran som trodde sig få dö en naturlig och lugn död.

Description:

http://www.rollperson.se/?164

Bio:

En gång en korpral i Koreakriget, men Benjamin Mason försöker glömma den tiden och ägnar sig på ålderns höst åt rofyllda aktiviteter. Hans stolthet, de gröna fingrar och den trädgårdskunskap han ärvt av sin mor, kommer till användning var dag då han i ren välvilja sköter om den lokala kyrkans begravningsplats och allt kring. Gör sitt bästa för att vara en god, kristen man och hjälpa de i sin omgivning, men krigets dåliga samvete hemsöker honom och det känns sällan nog.

Som korpral i Koreakriget fick Benjamin en glimt av äkta galenskap, något som träningen i hemlandet USA aldrig skulle kunnat förbereda honom på. Att delta och leda män in i ett kaos av hänsynslöst gav hans sinne en törn. Kanske var det hans hjärnas sätt att stänga av känslor, för Benjamin utvecklade en oväntad animalisk tjusning för det hela, vilket han aldrig nämnt för någon och i efterhand förnekar för sig själv i det yttersta. Fick med den mörka hemligheten med sig ryggproblem hem till USA.

Utseende:
Cirka 70 år, med vitt kortklippt hår och ett tillhörande välvårdat helskägg. “Åldersfläckad” hud, men måttligt. Blå ögon. Smal och lite sening, både hud och kläder sitter löst på Benjamin. Bär allt som oftast militäraktiga, robusta kläder i mörkgrönt och svart. En typisk Tweed-gubbe vid mer officiella tillfällen. Bär alltid ett krucifix tillsammans med en oanvänd men funktionsduglig patron i ett band kring halsen.

Benjamin Mason

Love Will Tear Us Apart krank Time